Technologie en beveiliging

01

Beveiliging

Audax biedt allerlei oplossingen rondom technologische beveiliging.

Technologie

Op de site van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) staat een vrij toegankelijke database waarin alle geregistreerde criminaliteit er in Nederland plaatsvindt staat vergeleken met voorgaande jaren. Klik HIER om de cijfers te bekijken. De cijfers liegen niet en dat baart zorgen. Het tekort aan politieagenten en rechercheurs blijft hoog, maar neemt de komende jaren af. In 2022 bedroeg het tekort nog circa veertienhonderd voltijdsbanen. De beveiligingsbranche heeft al een aantal taken overgenomen van de politie, maar het te kort blijft. Door verdere ontwikkeling op het gebied van technologie in de beveiliging hoopt de beveiligingssector een steentje bij te dragen om Nederland veilig(er) te maken.

Audax is vooruitstrevend op het gebied van technologie en past al een aantal mooie technieken toe. 

Met zelfscankassa’s – ook wel self-checkouts (SCO) genoemd – kunnen klanten zelf hun producten scannen en afrekenen. Het toenemende aantal zelfscanmogelijkheden biedt klanten niet alleen gemak, maar ook nieuwe manieren om zonder te betalen de winkel te verlaten. 70 procent van de winkeldieven gaat via de zelfscankassa! Audax heeft een tool ontwikkeld om op afstand cameratoezicht te houden in de winkel. Je kunt een abonnement afsluiten om tijdens de piekuren van een winkel je goederen op afstand te bewaken. In de meldkamer van Audax houdt “de beveiliger cameratoezicht” via de monitoren de winkels en zelfscankassa’s in de gate. Vindt er een verdachte situatie plaats dan neemt de surveillant telefonisch contact op met de winkel. Ook bij afwijkend gedrag wordt de winkelier al vroegtijdig gealarmeerd. Door deze vorm van kassatoezicht neemt de derving door winkeldiefstal significant af.

Crowd control is een onderdeel van crowd management en kan worden ingezet om te reageren op voorspelde of niet-voorspelde gedragingen van groepen of mensenmassa's. Dit is erop gericht om het ongewenste gedrag te beheersen en te beperken en daardoor terug te keren naar een normale situatie. Om een goed beeld te krijgen hoe een mensenmassa zich beweegt, is het gebruik van een drone de beste oplossing. Audax levert Drone Security voor allerlei soorten toepassingen. Denk hierbij aan:

  • Evenementen (crowd-control);
  • Recherchewerkzaamheden (preventieve observaties);
  • Bewaken van bedrijventerreinen en particuliere locaties (objectbeveiliging);
  • Beeldmateriaal maken voor veiligheidsplannen (overzichtsfoto’s maken);
  • Vandalisme bestrijding (beeldmateriaal maken van graffitispuiters op treinen). 

Naast de bovenstaande technieken heeft Audax samenwerkingsverbanden om de meest uiteenlopende vormen van beveiligingstechniek aan te bieden.

Ontvang een advies op maat

Bedankt voor je bericht!

Je bericht is verstuurd. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

We kunnen je bericht helaas niet versturen. Kun je het opnieuw proberen, of anders een e-mail versturen?

Technologie